Tutaj jesteś Aktualności Konferencja „Na kulinarnym szlaku...

Aktualności

Konferencja „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski" jako pierwszy krok do rozwoju przedsiębiorczości

Konferencja „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski" jako pierwszy krok do rozwoju przedsiębiorczości

Opublikowano: 26.09.2017 Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie wspólnie z Burmistrzem Bychawy organizują konferencję pod tytułem „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski" jako pierwszy krok do rozwoju przedsiębiorczości. Seminarium odbędzie się w Bychawie w dniu 29 września br. rozpoczęcie o godzinie 10:00. Zapraszamy rolników, przetwórców żywności, producenci wyrobów wpisanych na LPT.

DATA I GODZINA: 29 września 2017 roku o godz. 10.00
MIEJSCE: Bychawskie Centrum Kultury ul. Marsz. J. Piłsudskiego 34

PROGRAM KONFERENCJI

1000 – 1020

Otwarcie konferencji

Grzegorz Kapusta – Wicemarszałek Województwa Lubelskiego
Janusz Urban – Burmistrz Bychawy

1020 – 1040

Festiwal „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” oraz „Konkurs
na logo projektu” – Sławomir Struski Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Środowiska UMWL w Lublinie

1040 – 1100

Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego
i funkcjonowanie MOL – dr inż. Olga Szulecka Zakład Ekonomiki Rybackiej Morski Instytut Rybacki

1100 – 1130

Dostawy bezpośrednie produktów pochodzenia roślinnego i rolniczy handel detaliczny – dr inż. Olga Szulecka Zakład Ekonomiki Rybackiej Morski Instytut Rybacki

1130 – 1200

Możliwości pozyskiwania środków finansowych na działania związane z żywnością wysokiej jakości:

Lubelska Agencja Wspierania Przedsiębiorczości w Lublinie

- Marceli Niezgoda - Dyrektor LAWP

Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich

- Mateusz Winiarski - Zastępca Dyrektora PROW UMWL w Lublinie

1200 – 1220

Przerwa kawowa

1220 – 1320

Przykłady przetwórstwa:

Inkubator Przetwórczy w Dwikozach oraz Centrum Produktu Lokalnego – Piotr Korpysz

Sery podpuszczkowe – Dorota i Jerzy Moń

Sery korycińskie – Produkty Mleczarskie s.c. Agnieszka i Marcin Bielec

LEDA-SER – Leszek Jakimowicz

1320 – 1340

Obowiązujące przepisy w zakresie wprowadzania na rynek oraz sprzedaży wyrobów spożywczych z zawartością alkoholu – Dariusz Kulik Izba Administracji Skarbowej w Lublinie

1340 – 1410

Zagadnienia marketingu produktów regionalnych i tradycyjnych
– Jakub Partyka Prezes Zarządu Industi Sp z o.o.

1410 – 1430

Opinie producentów uczestniczących w Festiwalu „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” – zakończenie konferencji.

1430

Degustacja produktów tradycyjnych

 

Powrót
ZIT

Projekt Strategii Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych Lubelskiego Obszaru Funkcjonalnego

Planowanie przestrzenne

Zapraszamy do odwiedzenia strony Partycypacja w planowaniu przestrzennym w Gminie Jabłonna

Nieodpłatna Pomoc Prawna

Informacje dotyczące nieodpłatnej pomocy prawnej

Gospodarka odpadami

Informacje dotyczące odpadów komunalnych